“Ik heb hier mijn taal kunnen verbeteren en durf nu veel beter contact te maken met mensen.”

De Meevaart is blij met de samenwerking

Buurtorganisatie De Meevaart AmsterdamJoy Dekker, van het project ‘Ongekend Talent’, sprak in De Meevaart met Tim Doornewaard en met Husnia, een van de deelneemsters aan het project. Tim is directeur van De Meevaart en heeft binnen het project Ongekend Talent de taak op zich genomen om de deelnemers één-op-één begeleiding te bieden. “Het is gewoon heel verrassend wat voor dromen mensen hebben. Vaak zijn ze jaren uit het arbeidsproces geweest, bijvoorbeeld doordat ze thuis voor de kinderen hebben gezorgd. Maar als de kinderen groot zijn, dan willen ze wat anders doen buiten ’t huis; dat vind ik ook heel logisch en daar helpen wij bij. Het bijzondere aan plekken zoals De Meevaart is dat mensen op een hele laagdrempelige manier contact met ons kunnen leggen, omdat het een vertrouwde omgeving is. Wij hebben heel veel vrijwilligers die hen begrijpen. Dat laagdrempelige en dat uitnodigende om je huis uit te komen en mee te gaan doen met de samenleving, daar is bij uitstek De Meevaart heel geschikt voor.”
Tim is erg blij met de samenwerking van alle betrokken partners binnen Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. “Ik vind het heel mooi om te zien dat we samen met de partners die ondersteuning kunnen bieden. Dankzij de middelen uit het Regionaal Mobiliteitsteam hebben we ook wat meer financiële armslag hierin.”

“Ik vind het heel mooi om te zien dat we samen met de partners van het RWC ondersteuning kunnen bieden.”

Husnia heeft haar talent ontdekt

Husnia bakt taartenHusnia heeft gaandeweg haar talent ontdekt én meer zelfvertrouwen gekregen. Op de vraag of ze een jaar geleden dit interview zou hebben kunnen geven zegt ze stellig: “Ik zou toen al zenuwachtig worden van een afspraak voor zo’n gesprek. Nu is het heel normaal voor mij en maakt het me niet uit. Misschien komt dat omdat mijn taal toen nog zo slecht was.” Wat betreft haar verdere ontwikkeling zegt ze: “Ik krijg kansen van Tim, dat is echt heel lief van hem. Ik kan hier elke maandag taart bakken en leren. Ik wil graag de mbo-niveau 2-opleiding Uitvoerend Bakker gaan doen.”

“Ik heb hier mijn taal kunnen verbeteren en durf nu veel beter contact te maken met mensen.”

Het leren gaat haar niet altijd makkelijk af, vooral het huiswerk vindt ze lastig. “Je krijgt veel huiswerk en het kost tijd om te begrijpen wat je moet doen. Er zijn hier gelukkig heel veel mensen die helpen, zoals een leermeester en een coördinator die dingen uitleggen. Ik heb hier mijn taal kunnen verbeteren en durf nu veel beter contact te maken met mensen. Ik hoop dat ik volgend jaar de opleiding Uitvoerend Bakker kan gaan volgen. Eerst moet ik daarvoor een werkplek zoeken en dan kan ik me gaan inschrijven bij het ROC van Amsterdam. Dat ben ik vast van plan.”

Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam gaat Husnia, samen met De Meevaart, ondersteunen bij deze mooie vervolgstap.

 

Heb je vragen over het project Ongekend Talent?
Neem gerust contact met ons op.

Foto’s: Sander Stoepker; Tekst: Anke Derkse