Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium: Toekomstbestendige arbeidsmarkt in Gemeente Haarlemmermeer

27 maart om 15:00 - 17:30

Gratis
Symposium Gemeente Haarlemmermeer voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt

Werkgevers trekken de portemonnee om werknemers in een krappe arbeidsmarkt binnen te halen. Deze hevige concurrentie maakt de vijver waaruit we vissen alleen niet op magische wijze groter. Daarom is het tijd voor structurelere en creatievere oplossingen om de krapte te lijf te gaan. Gemeente Haarlemmermeer zoekt samen met overheid, onderwijs en het bedrijfsleven naar oplossingen.

De krapte op de arbeidsmarkt kan ook juist kansen bieden voor Haarlemmermeer om zich te richten op de sectoren waarin het uitblinkt. Daarom is het tijd om strategische keuzes te maken en intensieve samenwerkingen aan te gaan. De nadruk ligt niet alleen op de uitdagingen van een krappe arbeidsmarkt, maar ook op het kijken naar de mogelijkheden die dit biedt.

Tijdens het symposium 27 maart worden er concrete oplossingen aangeboden en workshops gegeven die je laten zien hoe in de nieuwe economie bijvoorbeeld skills gericht kunnen opleiden in een toekomstbestendige arbeidsmarkt.

Meld je aan voor het symposium van 27 maart a.s via deze link

Logo-Gemeente-Haarlemmermeer

Programma
15.00 uur Inloop
15.30 uur Welkom en introductie door dagvoorzitter Sharon Smit
15.35 uur Rondetafelgesprek met Harrie Bemelmans (directeur NOVA Campus Haarlemmermeer), Pien Stroethoff (directeur Altra College), Peter Bokhorst (directeur Meerlandbouw bv.), een student en twee wethouders van gemeente Haarlemmermeer: Marjolein Steffens- van de Water (onderwijs) en Charif El Idrissi (werk en inkomen).
16.00 uur Spreker Rutger van den Berg over generatie Z
16.10 uur Naar de diverse breakout rooms. (We vragen je bij binnenkomst door te geven welke sessie je wilt volgen).

1. Hoe betrek je generatie Z bij de arbeidsmarkt? Door Rutger van den Berg.

2. Hoe word je een goed leerbedrijf en praktijkopleider? Hoe zorg je voor een warm welkom en verbinding met je student? En hoe stem je de verwachtingen goed af? Door SBB (Samenwerkingsorganisatie beroepsonderwijs).

3. Experience NOVA-college. Een rondleiding met gids over de campus.

4. De tijd van een simpele vacature plaatsen is voorbij; onderscheidend werven van medewerkers. Door Michelle van Elk, projectleider werkgeversteam Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam.

5. De toekomst van de arbeidsmarkt in Haarlemmermeer. Alle trends en ontwikkelingen in beeld. Door Arbeidsadviseur Joselyn Faber.

16.20 uur Start breakout rooms
17.00 uur Plenaire terugkoppeling en dialoog
17.15 uur Afronding en vervolg
17.30 uur Netwerkborrel

Gegevens

Datum:
27 maart
Tijd:
15:00 - 17:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , ,

Locatie

Nova College
Paxlaan 26
Hoofddorp, Noord Holland 2131 PZ