Werken in de sector Zorg en Welzijn

Wat doen we

Ontdek jouw talent in Zorg en Welzijn!

Binnen Zorg en Welzijn zijn veel leuke functies, maar wat als je nog niet precies weet of het bij je past en wat precies bij je past? Tijdens een oriëntatiegesprek, een oriëntatieprogramma of een meet & greet met werkgevers ontdek je wat zorg en welzijn precies te bieden heeft, wat je nodig hebt om een functie uit te kunnen voeren en hoe je daarbij geholpen kunt worden. Vervolgens bieden we je een passend traject aan om in zorg en welzijn te gaan werken.

Wij helpen je met:

Doe de Zorgscan

Doe hier de zorgscan en kijk of werken in Zorg en Welzijn iets voor jou is.

Naar Zorgscan

Neem contact op

Neem contact op

Bel mij terug

Voor wie?

Voor iedere inwoner uit de regio Groot-Amsterdam (de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, De Ronde Venen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn).

De Zorgscan is een online tool die laat zien of werken in Zorg of Welzijn bij je past. Door een aantal vragen te beantwoorden over jouw werkervaring, interesses en skills kom je erachter of werken in Zorg of Welzijn iets voor jou is. Na afronding van de zorgscan kun je aangeven of je in aanmerking wilt komen voor een afspraak met de loopbaancoach.

Naar de Zorgscan

Het oriëntatieprogramma bestaat uit twee blokken van 5 weken. Hierin ontwikkel je kennis van het werken in Zorg en Welzijn en ontdek je, met behulp van leer- en loopbaancoaching, hoe jouw eigen ontwikkelde skills ingezet kunnen worden in een nieuw beroep of functie. Daarnaast krijg je een beeld van de diverse mogelijkheden voor werken in Zorg en Welzijn door middel van gastcolleges en simulatieleren. Na dit programma ben je in staat om een goede keuzerichting te maken binnen Zorg en Welzijn en weet je wat er nog nodig is om tot die richting te komen.

Naar oriëntatieprogramma

Wil je aan de slag als pedagogisch medewerker of heb je interesse om een opleiding te volgen voor pedagogisch medewerker? Meld je dan vooral bij ons aan. Wij hebben contacten met zo’n 40 verschillende kinderopvangorganisaties, waarbij zowel plek is voor pedagogisch medewerkers met een afgeronde opleiding mbo-3 Pedagogisch medewerker als voor mensen die nog een BBL-traject hierin willen volgen. Tevens kunnen we samen kijken of er wellicht op basis van je vooropleiding of werkervaring een versnelde route mogelijk is.

Heb je interesse? Meld je aan via kinderopvang@grootamsterdamwerktdoor.nl.

Als hulp bij het huishouden ga je aan de slag bij zelfstandig thuiswonende mensen die niet (meer) helemaal zelf hun huishouden kunnen doen. Jouw dag draait dus vooral om het zelfstandig verrichten van huishoudelijke taken.

Maar werken in de thuiszorg betekent ook een luisterend oor kunnen bieden. Een kopje koffie met een praatje hoort daarbij. Zo kom je te weten hoe het echt met iemand gaat. Geen dag is hetzelfde: nieuwe mensen, nieuwe verhalen. Een geduldig karakter komt hierbij goed van pas.

Doordat jij deze Amsterdammers helpt, kunnen zij zelfstandig in hun eigen omgeving blijven wonen. En dat is voor hen onbetaalbaar. Zo doet jouw zorg leven!

Heb je interesse? Meld je aan via hulp@zorgvoor.amsterdam

Ons team

 
De aanpakkers

Jessica Kok

Coördinator Zorg en Welzijn
“Samen met werkgevers en opleiders zoveel mogelijk kandidaten enthousiasmeren voor de zorg en welzijn. Dat is waar ik mij elke dag met veel energie voor inzet!”

Barbara van Os

Programmamanager Zorg en Welzijn
“Mijn uitdaging is om op alle niveaus kansen te creeren binnen zorg en Welzijn en zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om de overstap te maken.”

Praktijkverhalen

Zij gingen je voor.

(Om)scholing Bouw en Techniek Culturele en Creatieve sector IT Luchtvaart MBO Praktijkleren Netwerkpartners Nieuws Ongekend Talent Praktijkvoorbeeld Techniek en energietransitie Transport & Logistiek Uitgelicht Werkgever Werkzoekende Zorg en Welzijn

Jaaroverzicht 2023

“Met trots geven we met dit jaaroverzicht een blik op de...

Lees meer

Bouw en Techniek Culturele en Creatieve sector Luchtvaart MBO Praktijkleren Nieuws Ongekend Talent Transport & Logistiek Uitgelicht Werkgever Werkzoekende Zorg en Welzijn

Welkom 2024!

Het team van Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam wenst iedereen een kansrijk en...

Lees meer

(Om)scholing Praktijkvoorbeeld Werkgever Werkzoekende Zorg en Welzijn

Hulp bij het huishouden: dankbaar werk

Loopbaanpad zorgt voor eerste contact Werken als hulp bij het huishouden...

Lees meer

(Om)scholing Culturele en Creatieve sector Praktijkvoorbeeld Zorg en Welzijn

Kunstenaars die kunstenaars begeleiden en verzorgen

Gelukkig ouder worden is een kunst, zeker als je intensieve zorg...

Lees meer

Praktijkvoorbeeld Zorg en Welzijn

Kinderopvang bundelt krachten tegen personeelstekort

Dat de nood hoog is in de kinderopvang mag geen verrassing...

Lees meer

Praktijkvoorbeeld Werkzoekende Zorg en Welzijn

Van VIP-lounge naar voedingsassistent

Honderden werknemers zoals Asha hebben nu ander werk...

Lees meer

Meer weten over de sector zorg en welzijn?

We helpen je graag

Laat je naam en je telefoonnummer achter en wij bellen je binnen twee werkdagen terug.

    Meer weten over de sector zorg en welzijn?

    We helpen je graag

    Laat je naam en je telefoonnummer achter en wij bellen je binnen één werkdag terug.

    Ook kun je naar de Veelgestelde vragen pagina voor vragen over werk en onze dienstverlening.