IT

Ontdek jouw toekomst in IT en bouw mee aan innovatie

Vind je toekomst in IT

Omscholen is ingewikkeld, helemaal als je niet precies weet wat je opties zijn. En de IT is heel breed, met 181 uiteenlopende functies. Om mensen in hun zoektocht te ondersteunen is samen met Techgrounds een online oriëntatieprogramma van ongeveer vier weken opgezet, ‘Pathways’ genaamd.

In dit programma maken kandidaten kennis met diverse vakgebieden in de IT en krijgen diverse IT-opleiders de gelegenheid om hun opleidingsmogelijkheden te presenteren.

Na het volgen van dit programma weten kandidaten of ze blij worden van werken in de IT en welke banen bij hun talenten en ambities passen. Ook weten ze bij welke opleider ze willen leren én hoe de opleiding zonder zorgen bekostigd kan worden.

Door de inzet van het ‘Pathways’-oriëntatieprogramma maken we samen de IT toegankelijker. Het Regionaal Werkcentrum ondersteunt dit.

Pathways helpt bij:

IT-carrièrepaden

Kandidaten navigeren door alle 181 IT-banen in het overzicht van de IT-arbeidsmarkt.
Daarnaast verkennen ze verschillende IT-carrièrepaden en ontdekken ze welke
vaardigheden en certificaten er per baan nodig zijn.
‘Pathways’ heeft vele Nederlandse IT-opleiders met al hun opties en bijzonderheden in een tool gezet, zodat kandidaten eenvoudig kunnen ontdekken welke opleider het beste bij zijn/haar wensen past.
Zo helpen we het talent en de ambitie van de kandidaat te matchen met een IT-baan
en bepalen we de optimale carrièreswitch. Door het gebruik van de handige tools en
templates, maakt de kandidaat een persoonlijk omscholingsplan.

Instromen in de IT?

Pathways helpt je oriënteren in de IT.

Na je oriëntatie kies je een opleiding. Daarmee kun je in de IT instromen.

Als je het spannend vind om zelfstandig een baan te vinden, kies dan voor een opleider die je daarbij helpt!

Neem contact op

Neem contact op

Bel mij terug

Ons team

 

De aanpakkers

Natascha de Wilde

Programmamanager Loopbaanpad IT

"De IT staat nooit stil. Dat betekent dat je altijd blijft leren en zorgt ervoor dat banen in de IT altijd uitdagend blijven. Mensen helpen oriënteren en leren blijft mooi om te doen."

Eline Leering

Adviseur Werkgeversdiensten

"Er zijn veel vacatures in de IT en er zijn werkzoekenden met interesse in de IT. Aan het duurzaam bij elkaar brengen van mens en werk wil ik graag een bijdrage leveren."

Veelgestelde vragen

Vragen? We zijn er voor je

Het ligt eraan welk Pathways pakket je gaat doen:

  • Basics: 1 werkweek
  • Deep Dive: 1,5 werkweek
  • Guidance: 2 werkweken
  • Coaching: 2 werkweken
    (Met coaching start je tegelijk met je mede-deelnemers op een maandag.)

Een baangarantie kunnen we je niet geven. Wel een baanintentie.

Ja. Iedere externe IT-opleider is uitgenodigd om Pathways-deelnemers over hun opleiding te komen vertellen. Ook al is Techgrounds beheerder van Pathways en willenzij de tekorten op de arbeidsmarkt oplossen, zij kunnen écht geen 50.000 mensen opleiden. 90% van de Pathways-deelnemers stroomt door naar opleidingen van andere opleiders dan Techgrounds.

Ja, je krijgt huiswerk. Het huiswerk is voor jou en helpt jou te ervaren wat het beste bij je past, zodat je de beste keuzes voor je carrière kunt maken.

Een middagje HTML’en is bijvoorbeeld een prima indicatie of dat iets is wat je écht wil leren en jarenlang wil gaan doen. Of juist heel geschikt bent voor een van de vele andere IT-banen.

Je huiswerk wordt niet door ons beoordeeld of gecontroleerd. Het is echt alleen voor jou om te ervaren hoe het is. Je kunt het met andere deelnemers bespreken als je wilt. Dat raden we zelfs aan. Er zijn meestal levendige chats op ons Slackkanaal tussen deelnemers die samen uit een opdracht proberen te komen.

Niets is verplicht. Het gaat om jouw carrière en je kunt zelf prima inschatten wat je belangrijk vindt en wat niet. Maar… het kan ook geen kwaad om toch deel te nemen, ook al denk je van tevoren dat je er niets aan gaat vinden. Er zijn altijd nieuwe inzichten en elke module heeft ook betrekking op een ander aspect van IT, dus je zult altijd iets leren. Plus je doet toch al mee met Pathways, dan kun je er net zo goed even helemaal induiken en je T-shape een stukje verbreden.

Ja, je kunt dus alles in je eigen tijd en ritme volgen

Nee. Pathways is een oriëntatieprogramma, waarmee je ontdekt welk IT-beroep bij je past en hoe je dat kunt bereiken. Het is geen IT-opleiding. Je zou wel een snuffelstage kunnen lopen als je weet wat je aanspreekt. Daarna kies je een opleiding die je het vak gaat leren zodat je daarna als IT’er kunt gaan werken.