Extra mogelijkheden voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk

Zit je zonder werk en wil je graag (weer) aan de slag? Of heb je al werk maar wil je graag wat anders gaan doen? En kun je daar best wat hulp bij gebruiken? Dan hebben we goed nieuws voor je! De regering heeft namelijk extra geld uitgetrokken om iedereen die dat wil (kosteloos) ondersteuning aan te bieden om weer aan werk te komen. Dat kan zijn door begeleiding, loopbaanadvies, praktijkleren of om- na- en bijscholing.

Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam zet zich al sinds 2020 actief in om mensen die werkloos raakten door de coronapandemie te ondersteunen en te begeleiden naar ander werk.

De regering heeft in maart 2021 geld ter beschikking gesteld en, naar voorbeeld van Groot-Amsterdam, regionale mobiliteitsteams (RMT) opgezet. Een jaar later ziet de arbeidsmarkt er weer heel anders uit. Overal is tekort aan werknemers. Vanuit de rijksoverheid is nu bepaald dat per 1 juni 2022 de RMT-dienstverlening beschikbaar is voor álle mensen die werkloos zijn of dreigen te raken.

Voor wie?

Het maakt niet uit of je een uitkering hebt of niet. Het maakt ook niet uit of je werkloos bent geraakt door de coronacrisis of om een andere reden. Geen opleiding, hoog opgeleid of praktisch opgeleid? Ook dat maakt niet uit. Het maakt ook niet uit of je al lang werkloos bent, of al heel lang geen betaald werk hebt gehad, of dat je bijvoorbeeld zzp’er bent of bent geweest. Heb je wel een baan, maar zoek je ander werk, of wil je graag meer uren werken? Ook dan kan je bij ons terecht.

Werk je met mensen met een uitkering en mis je mogelijkheden om jouw klanten verder te helpen: ook daar kunnen we in meedenken en je verder helpen. Zo hebben al meer dan 550 klantmanagers van gemeenten en UWV mensen richting werk kunnen begeleiden.

Hoe werkt het?

Ontvang je op dit moment een (bijstands)uitkering, dan kun je jouw mogelijkheden ook met jouw contact bij de gemeente of UWV bespreken.

Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam, via e-mail, tijdens kantoortijden via 020-25 27 029 of via de ‘bel me terug’ button bovenaan de website. Heb je al een contact bij jouw gemeente of bij het UWV, dan nemen we contact met jouw contact op en bespreken de mogelijkheden.

Zij gingen je voor

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je denkt dat het moeilijk is om aan werk te komen. Je hebt bijvoorbeeld heel lang hetzelfde werk gedaan en denkt dat je niet de juiste ervaring hebt. Of je hebt nog nooit gewerkt. Misschien denk je dat je niet ‘de juiste papieren’ hebt of niet het goede diploma. Weet dan dat wij in gesprek gaan met je en gaan zoeken naar wat jouw vaardigheden zijn en welke kennis en ervaring je (al) hebt. Vaak blijkt dan dat je verrassend goed past in een baan waar je zelf misschien niet zo snel aan gedacht hebt.


Esther Roest

Lees hier hoe bijvoorbeeld Joost en Esther een mooie nieuwe baan gevonden hebben. Het kan ook helpen om samen met jou te bespreken wat bij jou zou passen en wat je daarvoor nodig hebt. Dat kan met een coach of loopbaanbegeleider zijn. En als je met een aanvullende (korte) opleiding of cursus de baan van je dromen kan krijgen, dan kunnen we dat ook voor je regelen.

Kortom, mogelijkheden genoeg om ook jou aan die mooie baan te helpen! Neem die stap en neem contact op met ons. Samen komen we er vast en zeker uit. Hoe mooi zou het zijn als jij over een tijdje gewoon fijn werk hebt?!