Hoe kunnen we diversiteit en inclusiviteit in deze krappe arbeidsmarkt inzetten?’

Graag nodigen we je uit om donderdag 17 februari van 16.30-17.30 uur deel te nemen aan het webinar ‘Hoe kunnen we diversiteit en inclusiviteit in deze krappe arbeidsmarkt inzetten?’. Een samenwerking van het Regionaal Werkcentrum (RWC) Groot-Amsterdam en Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP). Op verzoek van ondernemers organiseren we deze online bijeenkomst vol praktische tips, praktijkcases, polls, filmpjes en stellingen. Het doel? Na een uur heb je handvatten om je onderneming te versterken in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt. Hoe? Door ervaringen, tips en tricks te ontvangen van andere ondernemers, HR-managers, mensen van de werkvloer en programmamanagers Diversiteit&Inclusie. Onze presentator Amar Bissumbhar ontvangt de volgende gasten:

  • Hadewych Kleipool – Directeur medewerkers bij Lindenhoff B.V. Lindenhoff is een boerderijonderneming en staat bij horecaondernemers te boek als een premium groothandel, met producten uit het topsegment. Hadewych vertelt wat ze doen bij Lindenhoff om statushouders en andere werknemers te laten groeien in hun werk. Via de gemeente hebben zij bijv. een schaapsherder uit Afghanistan aangenomen die analfabeet is. Hij is begonnen als krattenwasser en heeft ondertussen een systeem aangeleerd om stickers ‘te lezen’ terwijl hij analfabeet is.
  • Bettina Haarbosch – Programmamanager Diversiteit & Inclusie bij de NS. Bettina neemt ons mee om antwoord te krijgen op de vraag: Hoe zorg je ervoor dat iedereen een zachte landing maakt en zich welkom voelt? Zij vertelt o.a. over de ‘Kabelstraat’ waar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt kabelbundels maken voor intercity dubbeldekkers.
  • Mariska de Swart – Programmamanager bij Luchtvaart Community Schiphol. Zij zet zich in om hoger opgeleiden met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Zij merkt dat sommige werkgevers het beeld hebben dat arbeidsbeperkten per definitie laag opgeleid zijn, waardoor zij niet in beeld komen voor passende functies.
  • Henny Mulders – Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie en docent bij Centrum voor Inclusieve Arbeidsorganisatie. Hij zet zijn expertise als arbeids- en organisatiepsycholoog in tijdens opleidings-, onderzoeks- en praktijktrajecten t.b.v. inclusief organiseren.
  • Ben van der Knoop, directeur Werkgeverspunt Groot-Amsterdam en Selma Nijhof, manager Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam, lichten o.a. toe welke dienstverlening beschikbaar is voor ondernemers en werkgevers.
  • Een medewerker van één van bovengenoemde organisaties vertelt over de eigen ervaring met D&I op de werkvloer.

Het laatste half uur van 17.30-18.00 uur zitten er drie deskundigen klaar om vragen via de chat te beantwoorden. Dit panel is werkzaam bij het Regionaal Werkcentrum, bij het Werkgeversservicepunt en bij het UWV in de regio Groot-Amsterdam. Aanmelden kan via info@grootamsterdamwerktdoor.nl. Je ontvangt dan van ons de link.