Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam is goud waard voor GASSAN Diamonds

Tijdens de coronapandemie heeft ook GASSAN Diamonds helaas afscheid moeten nemen van een aantal tijdelijke medewerkers. Regionaal Werkcentrum (RWC) Groot-Amsterdam heeft hen in die tijd geholpen met het begeleiden van deze mensen van werk naar werk.

“Wij zijn met twaalf winkels gevestigd op Schiphol, dus je begrijpt…”, schetst topman Benno Leeser van GASSAN Diamonds de situatie van het bedrijf sinds de lockdown. Een groot deel van de klanten van GASSAN zijn, naast toeristen, Chinese zakenlui. Gelukkig hebben we ons bij GASSAN nooit alleen maar gericht op het buitenlandse toerisme, maar ook op de Nederlandse markt.

Helaas zag GASSAN zich genoodzaakt om het tijdelijke contract van vijfentwintig medewerkers niet te verlengen. Leeser: “Wij zijn altijd erg betrokken bij onze mensen en als je dan afscheid moet nemen van goede werknemers, doet dat pijn. Gelukkig hadden we in een vrij vroeg stadium al contact gelegd met Judith Wullur van RWC Groot-Amsterdam. Zij heeft ons uitstekend kunnen helpen bij het zoeken naar ander werk voor deze medewerkers. Zodra Judith vacatures had waarvan ze dacht dat die bij een van onze mensen zou passen, nam ze contact op met ons. Op die manier hebben veel van onze mensen ander werk kunnen vinden. Het mooiste vind ik nog dat we inmiddels weer vijf van hen terug in dienst hebben kunnen nemen.”