Tips van ondernemers: zo goed mogelijk voor je werknemers zorgen

Wethouder Johan Rip van gemeente Haarlemmermeer: drie ondernemers uit de Haarlemmermeer geven tips aan werkgevers voor hun werknemers tijdens de coronacrisis op MKB TV.

Tip 1. (Tijdelijk) niet voldoende werk voor je personeel? RWC brengt je in contact met ondernemers in andere branches die juist mensen zoeken. Buschauffeurs van Doelen Coach zijn op die manier tijdelijk aan de slag gegaan bij een transportbedrijf. Zo konden zij niet alleen doorwerken, ze hebben zo ook hun groot rijbewijs kunnen halen en doen nieuwe werkervaring op. Voor Doelen Coach betekende dit dat de loonkosten tijdelijk zijn overgenomen totdat de chauffeurs weer terug kunnen keren.

Tip 2. The Green Crew uit Lisserbroek plaatst zonnepanelen. Zij zitten juist te springen om personeel. RWC heeft een groot netwerk onder werkgevers in de arbeidsregio Groot-Amsterdam en kent de ondernemers die overtollig personeel hebben.

Tip 3. Gassan Diamonds Schiphol heeft sinds de corona crisis weinig klanten. In overleg met hun personeel zoeken zij in samenwerking met RWC geschikte nieuwe werkplekken.

Weten wat RWC voor u en uw medewerkers kan betekenen?

Bel me terug

Wij bellen u binnen één werkdag terug.