Van Taxi naar Tankstation

Minder ritten van en naar Schiphol, geen volle Johan Cruijff Arena waar supporters wachten om naar huis gebracht te worden, geen beurzen en festivals. Brian kwam thuis te zitten. Hij maakte gebruik van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Tot hij met succes de stap zette naar nieuw werk met behulp van het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam (RWC).

Vrijwel direct na het uitbreken van de coronapandemie merkte Brian Mohaboe dat het aantal klanten terugliep.

“Ik had gehoopt dat deze crisis na een paar maanden over zou zijn. Toen dat niet zo bleek te zijn, heb ik iemand van de gemeente Haarlemmermeer gevraagd of zij mij konden helpen om ander werk te vinden. Ik wilde niet afhankelijk blijven van een uitkering. Het balletje ging rollen: via de gemeente kwam ik in contact met het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam (RWC). Ik heb een mail gestuurd en werd geholpen door een echte topper. Hij heeft mij begeleid met het schrijven van sollicitatiebrieven, mijn cv actualiseren, eigenlijk om terug te komen in de maatschappij. Het was jaren geleden dat ik gesolliciteerd had.” Lees hier Brian’s hele verhaal op de website van RWC-partner gemeente Haarlemmermeer.