RWC Groot-Amsterdam pakt arbeidsmarktvraagstukken op

Anita Oonk (l), regionaal manager UWV Groot-Amsterdam en Selma Nijhof (r), manager van het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam Beeld Ivo van der Bent

Interview Selma Nijhof en Anita Oonk

‘Zo kan het dus ook’

In een krappe arbeidsmarkt lijkt het vreemd dat er toch nog zoveel mensen zonder werk zitten. Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen naar (nieuw) werk. We werken samen met partners op het gebied van werk en stellen de werkzoekende en werkgever centraal.

We volgen het principe ‘no wrong door’, zoals aanbevolen door de commissie Borstlap, die pleit voor hervorming van de arbeidsmarkt door de dienstverlening van verschillende partijen op elkaar af te stemmen. Een werkzoekende krijgt de juiste ondersteuning en begeleiding om zijn of haar weg naar werk te vinden, ongeacht bij welke organisatie of instantie een werkzoekende aanklopt.

Met de inzet van de regionale mobiliteitsteams in de arbeidsmarktregio’s heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hier een boost aangegeven. Netwerkpartner UWV besteedt in haar magazine aandacht aan deze ’no wrong door’-samenwerking.

Lees het interview met Anita Oonk (tot juni 2023 rayonmanager UWV Groot-Amsterdam) en Selma Nijhof (manager/kwartiermaker RWC)  in UWV Magazine 3:
uwv magazine-Nijhof en Oonk – interview-maart 2023

Of kijk op de website van het UWV:
https://www.uwv.nl/imagesdxa/uwvmagazine-1-2023_tcm94-447260.pdf