Ben jij zzp’er in de culturele en creatieve sector en wil je je verder ontwikkelen?

Ben je zzp’er, woon je in de regio Groot Amsterdam en ben je werkzaam in de culturele en creatieve sector? Vanaf 1 januari t/m 31 december 2024, of totdat de pot leeg is, kan je van de gemeente Amsterdam een een extra bijdrage krijgen voor de kosten van je opleiding. Dien een aanvraag in bij Werktuig PPO (Werktuig voor Professionele, Persoonlijke Ontwikkeling).

Deze extra bijdrage is bedoeld voor zzp’ers die zich willen doorontwikkelen in hun ondernemende, communicatie en/of leidinggevende skills, of voor hen die zich willen laten omscholen buiten of binnen de sector.

Ben je kunstenaar en wil je jouw skills ook inzetten voor de zorgsector;
wil je naast muziek je ICT kennis verdiepen of wil je je laten omscholen tot docent;
Wil je de techniek in voor de podiumkunsten?

Dán kom je in aanmerking voor deze extra tegemoetkoming in je opleidingskosten; er is namelijk vraag naar mensen in de sectoren zorg, ICT, onderwijs en aan technici, marketeers en zakelijk leiders in de culturele en creatieve sector. Niet 33%, maar 50% financiering van je opleiding is dan mogelijk.

Direct een aanvraag doen? Ga naar de site van Werktuig PPO voor de voorwaarden en het aanvraag proces (Werktuig PPO heeft een maximum van 3000 euro) of neem contact met ons op als je meer wilt weten over de voorwaarden van de gemeente Amsterdam. Voor uitgebreide informatie over de kunst- en cultuursector en handige links, kijk dan op de pagina van de Werkdesk Kunst en Cultuur.