Voor organisaties in de culturele en creatieve sector: Fair Practice Programma Amsterdam

Werken met de Fair Practice Code
De Fair Practice Code is ontwikkeld voor en door de culturele en creatieve sector en speelt een steeds grotere rol. Ook in de Amsterdamse culturele en creatieve sector is het van belang dat we met de Fair Practice Code werken. Maar wat betekent dit voor jouw organisatie, en hoe begin je? Om meer inzicht te krijgen, ervaringen uit te wisselen en om elkaar te inspireren biedt de Werkdesk Kunst en Cultuur in samenwerking met Kunsten ’92 en Platform ACCT het Fair Practice Programma Amsterdam aan.

Startbijeenkomst vrijdag 30 juni 2023
Tijdens deze inspiratiebijeenkomst op vrijdag 30 juni van 15.00-17.00 uur hoor je meer over het waarom van de Fair Practice Code, delen sprekers hun kennis, kan je vragen stellen en vergroot je je netwerk met de andere deelnemers en experts.

Na deze eerste bijeenkomst volgen er een drietal online colleges voor alle deelnemers aan het programma. Onderwerpen zijn onder andere: fair pay, werken met zzp’ers en duurzame inzetbaarheid.

Naast de vaste programmaonderdelen plan je zelf een Do-It-Yourself-Workshop in. Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor organisaties om te reflecteren op waar je staat, en met welke zaken je aan de slag wil gaan.

Wanneer je het volledige programma hebt doorlopen weet je wat voor jou en je collega’s belangrijk is, heb je een visie statement opgesteld en een uitgewerkt actieplan.

Op vrijdag 20 oktober, tijdens de evaluatiebijeenkomst, reflecteren we op de ervaringen met het programma, de bereikte resultaten, de mogelijke verbeteringen en de verdere implementatie van de Fair Practice Code.

Programma

  • Vrijdag 30 juni – inspiratiebijeenkomst – 15.00-17.00 uur, aansluitend borrel. Locatie: Museum ‘t Kromhout, Hoogte Kadijk 147, 1018 BJ Amsterdam
  • Maandag 10 juli – online college – 10.00-11.30 uur
  • Maandag 4 september – online college – 10.00-11.30 uur
  • Maandag 18 september – online college – 10.00-11.30 uur
  • Plan zelf een halve dag in om je eigen DIY Workshop met 5 mensen te doen
  • Vrijdag 17 november – evaluatiebijeenkomst – 15.00-17.00 uur, aansluitend borrel. Locatie: De Congreszaal, Voormalige Stadstimmertuin 4-6, 1018 ET Amsterdam

Hoe meld je je aan voor het programma?
Voor € 80,- incl. BTW – aanschafprijs van het Fair Practice Lab bij Kunsten ’92 – kun je meedoen aan het Fair Practice Programma Amsterdam.

Via onderstaande link kan je je aanmelden. Kies in dit online formulier de tag/groepsnaam ‘Werkdesk K&C’.

Aanmeldlink Programma

Aanmelden kan tot en met maandag 26 juni 2023. Je krijgt vervolgens de Do-It-Yourself-Workshop opgestuurd en aanvullend worden er digitale materialen per mail verstuurd. Mocht je deze deadline gemist hebben, alsnog mee willen doen, neem dan contact op met de Werkdesk Kunst en Cultuur. Deelname wordt bevestigd op volgorde van aanmelding, we gaan uit van een capaciteit voor 50 organisaties.

Ook biedt de Werkdesk Kunst en Cultuur i.s.m. Kunsten ’92 een additioneel intervisietraject aan voor artistiek en/of zakelijk leiders. Dit intervisietraject bestaat uit drie sessies die de mogelijkheid bieden te reflecteren op het in de praktijk brengen van je Fair Practice Programma. Over dit intervisietraject en aanmelding is na afloop van de inspiratiebijeenkomst op 30 juni meer informatie beschikbaar.

Wil je meer weten over de Fair Practice Code en het Fair Practice Lab, kijk dan op de website van de Fair Practice Code. De Fair Practice Workshop is ook buiten het programma te bestellen via deze link.

Wil je meer informatie over mogelijkheden op de arbeidsmarkt, een afspraak inplannen met een arbeidsmarktconsultant of een overzicht krijgen van het aanbod voor de Amsterdamse culturele en creatieve sector, kijk dan op de pagina van de Werkdesk Kunst en Cultuur of neem contact met ons op.

De Werkdesk Kunst en Cultuur wil met dit Amsterdamse programma bijdragen aan de implementatie van de Fair Practice Code. We hopen jullie te verwelkomen op vrijdag 30 juni aanstaande!