De mensen, de cijfers.

20% van de bedrijven in onze regio zijn in de culturele en creatieve sector te vinden.

Op 8 maart 2022 werd de herstelmonitor culturele sector gepubliceerd. De gevolgen en signalen door de impact van corona op de cultuursector waren substantieel. Ook zijn er tot nu toe veel landelijke cijfers en onderzoeken over de Culturele en Creatieve sector (CCS) gepubliceerd, maar niet toegespitst op onze arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam.

Mede naar aanleiding daarvan hebben Kunst en Cultuur van de gemeente Amsterdam en de Werkdesk Kunst en Cultuur de afdeling Onderzoek en Statistiek de opdracht gegeven om een eerste arbeidsmarktrapport van de CCS op te stellen, op basis van de data die nu voorhanden is.

Uit deze data blijkt dat de sector een behoorlijke omvang heeft. 20% van de bedrijven in de regio zijn in de CCS te vinden. Circa 10% van de banen in de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam is in CCS. Het verdienvermogen van werkenden in de CCS kan zeer uiteen lopen. Het inkomen is over het hele gemiddelde genomen aan de lage kant en dat maakt sommige werkenden (zeer) kwetsbaar.

Dit is het eerste arbeidsmarktrapport van de Culturele en Creatieve sector in de regio Groot-Amsterdam. De bedoeling is om deze rapportage regelmatig op te stellen, om zo de ontwikkelingen in deze voor onze arbeidsmarktregio belangrijke sector goed te kunnen monitoren. Zie dit rapport daarom als een nulmeting, een momentopname. Download het rapport op de pagina van Onderzoek en Statistiek.

Voor overige vragen en/of opmerkingen kan je contact met ons opnemen, of kijk eens op de pagina van Werkdesk.

 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.