Financiële toekomst?

Zzp’ers bouwen geen pensioen op via een werkgever en zouden zelf hun financiële plannen moeten maken voor later. Met de regeling ‘Nu voor Later’ van Oog voor Impuls kunnen zzp’ers in de culturele en creatieve sector een tijdelijke bijdrage krijgen voor de opbouw van hun pensioenvoorziening. 

Oog voor Impuls wil zzp’ers stimuleren om een gezonde beroepspraktijk te ontwikkelen. Daarom is er voor een bepaalde periode door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) budget vrijgemaakt om zzp’ers in de culturele en creatieve sector een bijdrage te kunnen geven voor de opbouw van hun pensioenvoorziening.

Heb je nog niets geregeld maar heb je wel interesse? Als je op of na 1 april 2023 een nieuwe pensioenvoorziening voor jezelf geregeld hebt dan kom je in aanmerking voor een stimulansbonus van € 120,- als tegemoetkoming in de afsluitkosten.

Ga naar de website van Oog voor Impuls voor alle info. Voor uitgebreide informatie over de kunst- en cultuursector en handige links, kijk dan op de pagina van de werkdesk.