Equals en Regionaal Werkcentrum vergroten samen de kansen voor vrouwen in de IT

Vrouwen in de IT

Naast een gestage instroom in het introductieprogramma van Pathways zijn we in het eerste kwartaal 2024 gestart met de ondersteuning van een programma van Equals. Equals is een organisatie die streeft naar gelijkheid en meer diversiteit in personeelsbestanden. Zij zetten zich in om vrouwen te ondersteunen bij de groei en ontwikkeling van hun carrière.

Equals constateerde dat er in Amsterdam een grote groep vrouwen is die een hbo/wo ICT-opleiding heeft en ook ICT-ervaring heeft opgedaan in het land van herkomst, maar geen passende baan kan vinden. Dat komt omdat ze de Nederlandse taal niet (goed) machtig zijn.

Zij hebben een pilot opgezet in samenwerking met een aantal partners om in zes maanden 45 vrouwen Nederlands te leren spreken en ze naar B2 Nederlands te brengen, met daarbij ook ICT-Nederlands. Op deze manier worden zij heel geschikt voor de arbeidsmarkt.

Hoe ondersteunt het Regionaal Werkcentrum?

We hebben samen uitgezocht welke taaleducatie het meest passend is voor deze groep vrouwen. Samen met Equals laten we 15 vrouwen in een pilot groep starten. Door een financiële bijdrage van het Regionaal Werkcentrum kunnen zij dit programma volgen. We monitoren of dit het gewenste resultaat heeft om daarna te bepalen of we doorpakken met beschikbaar potentieel bij Equals.

“Mooi om te zien dat het Regionaal Werkcentrum wederom de arbeidsmarkt toegankelijker maakt voor een groep die anders aan de zijlijn had gestaan. Zo bouwen we samen aan een duurzame arbeidsmarkt.” Aldus Natascha de Wilde, programmamanager IT en Transport en Logistiek.

 

Nieuwsgierig?

Wil je weten wat jouw kansen zijn in de IT? Neem dan contact met ons op.