Feestelijke uitreiking certificaten “Samen duurzaam aan het werk”

WarmWelkom-certificaat-2023

Maandag 20 december was de feestelijke afsluiting van de training voor nieuwkomers ‘Samen duurzaam aan het werk’ van Stichting Warm Welkom Amsterdam. Deelnemers ontvingen certificaten, wat zorgde voor blije en trots gezichten. Een voor een deelden ze hun ervaringen en wat ze al geleerd hadden tijdens de training. Dit getuigt van lef en zelfvertrouwen.

Abeer: “Door de training weet ik nu wat mijn competenties en talenten zijn.” Jasmin voormalig tandarts uit Iran, heeft geleerd zichzelf te presenteren. De 21-jarige Feirouz wil een opleiding gaan volgen voor schoonheidsspecialiste. Ghezala is blij met haar mooie CV: “Ik kan nu gaan solliciteren!” Ahmed, met een rechtenstudie uit Syrië: “Ik weet nu welk werk bij mij past, ook buiten mijn vakgebied.”

Warm Welkom certificaatMarcelle Miles, initiatiefnemer van Stichting Warm Welkom verbindt nieuwkomers met inwoners, buurt en organisaties.

“Ik ben super trots op deze groep. Elke maandagochtend waren ze er allemaal, en dit is het resultaat. Het is ook het effect van samenwerking tussen de gemeente, RWC en maatschappelijke organisaties.”

WarmWelkom certifcaat Ongekend TalentFarzana Shams ontwikkelde de training in opdracht van het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. TTijdens de trainingen waren er gastsprekers, waaronder een uitzendbureau, de afdeling Werk, Participatie en Inkomen (WPI) van de Gemeente Amsterdam stadsdeel Noord en Amsterdam Werkt.

“Ik heb ruim 20 jaar geleden dezelfde route meegemaakt. Dit motiveert me extra om deze training te geven. Ik heb een bijzondere band met de deelnemers. In de training kwamen onderwerpen aan bod als ‘Hoe solliciteer je?’ en ‘Hoe ga je om met collega’s?’. In mijn groep deden 15 kandidaten mee, waarvan 11 de training succesvol afrondden. De meesten stromen door naar werk, stage, opleiding, Amsterdam Werkt en leerwerktrajecten.

Ellen Mulder van het expertteam WPI feliciteerde de deelnemers ook namens bestuurder Esther Lagendijk:

“Ik ben blij dat jullie deze training hebben gevolgd en geïnspireerd door de verhalen. Jullie dienen als voorbeeld voor anderen. Veel succes verder in jullie loopbaan.”

Joy Dekker, projectleider Ongekend Talent van het Regionaal Werkcentrum is trots op de groep:

“Wij steunen dit project van harte. Het is een voorbeeld voor andere organisaties en inwoners van Groot Amsterdam. Inwoners die de training hebben gevolgd, hebben beduidend meer kans op de arbeidsmarkt. Alleen al het zelfvertrouwen, maar ook praktische zaken, zoals jezelf presenteren en een volledig CV. We gunnen dit meer inwoners van Groot Amsterdam.”

Het project Ongekend Talent ondersteunt mensen die graag willen werken, maar de weg daarheen zelf niet goed weten te vinden. Door samen te werken met maatschappelijke partners zoals buurtorganisaties, slaan de Ongekend Talent-adviseurs een brug naar de inwoners van Groot Amsterdam via de medewerkers van buurtorganisaties. Die kennen de bezoekers al beter en weten vaak waar hun behoeftes liggen op het gebied van scholing en werk.