The Culture

“Hoe meet je cultureel momentum?

Cultuur is het enige wat je mee kan nemen als je al het andere achter moet laten. Het is het enige fluïde zwaar gewicht dat je ongezien door de douane loodst. Het staat monumentaal groots, met de handen in de zakken in een trainingspak op het station. Het staart je in het gezicht en bevraagt of jij de nonchalancepolitie bent, zo niet die heerlijk nonchalante politica bent. Het vaart ongemerkt in het kielzog van de sporen van de straat.”

Deze woorden van Hélène Christelle Muganyende inspireren en raken de essentie van cultuur. Lees ze in het voorwoord van het beleidsadvies (On)Vervangbaar, de innovatieve kracht van the culture.

De Werkdesk Kunst en Cultuur wenst iedereen een goed jaar toe! Wij gaan alles doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om de arbeidsmarkt in onze Culturele en Creatieve sector wendbaar en weerbaar te (be)houden. Laten we elkaar blijven opzoeken, afspreken, samenwerken, informeren, ontwikkelen en goed doorverwijzen. Neem contact met ons op als je vragen hebt.

Lees het volledige beleidsadvies dat de Unesco Commissie in november 2023 onder voorzitterschap van Kathleen Ferrier publiceerde. En lees opiniestuk van Navin Thakoer n.a.v. dit advies.