Van VIP-lounge naar voedingsassistent

Honderden werknemers zoals Asha hebben nu ander werk

‘Gelukkig bestaat er in Nederland zoiets als het Regionaal Werkcentrum.

Hier kon ik naartoe toen ik op straat kwam te staan. Ik werkte als hospitality agent in de KLM Crown-lounge achter de douane op Schiphol. Dat werk beviel goed. Ik spreek een pakketje talen en heb met veel reizigers gebabbeld over hun bestemming en reden van de reis.

Hier hoorde ik veel bijzondere en mooie verhalen, maar ook heel verdrietige. Soms reizenmensen omdat ze een zieke bezoeken of omdat er iemand is overleden. In december 2020, midden in de coronacrisis, kreeg ik te horen dat mijn contract bij KLM niet werd verlengd. Ik kwam terecht bij het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam en maakte kennis met loopbaancoach Marjan van Leeuwen, die al snel raad wist met mijn kwaliteiten.

Via een collega wist zij dat er bij het ziekenhuis OLVG in Amsterdam, plek was voor een voedingsassistent, dat leek haar echt wat voor mij. Mijn moeder is er niet meer, maar zij zei altijd dat ik in het ziekenhuis moest gaan werken. Toen Marjan vroeg of ik wilde solliciteren bij OLVG, voelde het als een push die mijn moeder destijds ook gaf. Ik wist direct dat ik het moest proberen. Twee weken na mijn eerste gesprek stond ik al in een wit pak tussen de ziekenhuisbedden. Als voedingsassistent vraag ik wat patiënten willen eten en drinken en moet ik goed in de gaten houden wat ze wel en niet mogen. Ik had nooit gedacht dat ik het werk zo leuk zou vinden!’

Gepubliceerd op deze website in 2021 en in het UWV magazine in 2023 over Asha’s werk bij OLVG waar zij nog steeds actief is.