De NOW-regeling stopt per 1 oktober a.s. Wat betekent dat voor jou als werkgever?

Een groot deel van de economie draait weer op volle toeren. Er zijn minder werkzoekenden. Daarom heeft de overheid besloten dat de corona-steunpakketten, waaronder de NOW-regeling voor bedrijven, per 1 oktober 2021 worden stopgezet. Toch zijn er nog veel MKB bedrijven die het niet makkelijk hebben. Sommigen moeten helaas mensen ontslaan. Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam (RWC GA) ondersteunt ondernemers die in zo’n situatie zitten met advies en begeleiding. Hoe? Dat lees je hieronder.

Voor MKB bedrijven

Moet jouw bedrijf als gevolg van de coronaperiode afscheid nemen van werknemers? Wil je je huidige personeelsbestand eens tegen het licht houden? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze accountmanagers. Het RWC ondersteunt MKB werkgevers bij deze personeelsvraagstukken. Alle service die wij bieden is kosteloos. Hoe eerder je je bij ons meldt, hoe eerder en beter wij jou als werkgever kunnen ondersteunen. Wij denken graag met je mee en wijzen je waar nodig de weg.

Als je afscheid moet nemen van medewerkers en je verwijst ze door naar het RWC, dan worden deze medewerkers door ons geholpen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Ze krijgen bijvoorbeeld loopbaanadvies en soms is omscholing mogelijk. Ook dit is kosteloos. We vertellen je graag meer over hoe wij  jouw medewerkers kunnen helpen bij het vinden van een nieuwe werktoekomst.

Wat kan RWC GA doen voor MKB-ondernemers?

Wanneer je je meldt bij RWC GA, gaat één van onze accountmanagers direct met je in gesprek. Hij of zij is jouw vaste aanspreekpunt. Samen kijken we wat jouw bedrijf nodig heeft en hoe we jou als werkgever daarbij kunnen ondersteunen. Dat is altijd maatwerk. Jíj bepaalt wat je nodig hebt; wij ondersteunen je met advies en begeleiding. Bijvoorbeeld met loopbaancoaching, training en om- of bijscholing van medewerkers.

Binnen RWC GA werken alle partners op het gebied van werk in de regio samen. Daardoor beschikken we over een groot netwerk en hebben een actueel inzicht in de regionale arbeidsmarkt.

Via onze website heb je toegang tot het matchingsplatform HalloWerk Naar Werk, waar kandidaten zich presenteren op basis van hun talenten.

DOEN

Wil je meer weten? Meld je aan via https://grootamsterdamwerktdoor.nl/ik-moet-misschien-mensen-ontslaan/ en we nemen contact met je op.

 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.