Nieuwe medewerkers dankzij Bedrijven in Zicht

nieuwe-medewerkers-bedrijven-in-zicht-canstein-advocatuur

“Wij hebben vrijwel direct drie mensen kunnen aannemen.”

Lagardère Travel Retail en Canstein Advocatuur zijn twee van de vele bedrijven die in november hebben deelgenomen aan de eerste editie van Bedrijven in Zicht. Peggy Tewari, recruitmentmanager bij Lagardère Travel Retail, reageerde direct positief toen ze werd benaderd voor dit event door Jurgen Doedel van het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. “Ik ben altijd in voor nieuwe ideeën en dit leek me er echt eentje voor ons”, vertelt ze enthousiast.

“Het is een mooie manier om mensen kennis te laten maken met onze winkels en daardoor wellicht nieuwe medewerkers aan te trekken.” – Peggy Tewari, Recruitmentmanager bij Lagardère Travel Retail

Onder verschillende merknamen heeft Lagardère Travel Retail in totaal 18 winkels op Schiphol, variërend van fashion tot souvenirs. “Bij Bedrijven in Zicht hebben we een groep van acht geïnteresseerden een rondleiding kunnen geven langs negen van onze winkels, zowel vóór als ná de security. Vooral dat laatste werd erg op prijs gesteld. Normaal kom je daar immers alleen maar als je zelf gaat vliegen. We hebben er speciaal bezoekerspassen voor aangevraagd.”

Kandidaten ontdekken nieuwe passie

Dat dit event ook nog nieuwe medewerkers heeft opgeleverd voor Lagardère Travel Retail is helemaal een mooi resultaat.

“Wij hebben vrijwel direct drie mensen kunnen aannemen. Een vierde kandidaat had nog een andere baan, maar is nog steeds geïnteresseerd om over een tijdje bij ons aan de slag te gaan.”

Dat een bedrijfsbezoek op deze manier soms onverwachte interesse kan losmaken bij mensen, bewijst het verhaal van één deelneemster. Peggy: “Voor het bezoek heb ik eerst alle mensen die zich hadden aangemeld, telefonisch het een en ander uitgelegd over ons bedrijf. Er was één dame die direct aangaf dat souvenirs verkopen niets voor haar was. Tijdens het bezoek aan onze souvenirwinkel werd ze echter op slag ‘verliefd’ en gaf ze aan heel graag in deze winkel te willen werken! En inderdaad, we hebben haar nog dezelfde dag kunnen aannemen en ze heeft het helemaal naar haar zin!”

De andere twee nieuwe medewerkers zijn allebei in een van de fashionwinkels aan de slag gegaan.

Herintreder bij advocatenkantoor in historisch centrum

Isaac van Raab van Canstein advocatenStrafrechtadvocaat Isaac van Raab van Canstein, van Canstein Advocatuur: “Ik vond het een leuk evenement om aan deel te nemen en zo de advocatuur meer zichtbaar te maken voor mensen. De twee kandidaten die zich hadden aangemeld heb ik van tevoren een mail gestuurd over hoe ik de rondleiding wilde organiseren. Wij zitten hier op een prachtige historische locatie en ik heb daarom de kandidaten meegenomen langs een aantal historische panden hier in de buurt.”

Een van de twee deelnemers aan de rondleiding is Felicia Roodbergen. Zij studeerde twintig jaar geleden af als strafrechtjuriste, maar is sindsdien niet werkzaam geweest in het vak. Ze is herintreder en heeft onlangs haar strafrechtvakken opnieuw behaald aan de Open Universiteit. Haar coach, Frances van den Broeke, van De VAKbeweging tipte haar om zich aan te melden voor Bedrijven in Zicht.

Felicia, bij van Canstein Advocaten“Het advocatenkantoor Canstein Advocatuur sloot het beste aan bij mijn interesse. Tijdens de rondleiding vertelde de heer Van Raab van Canstein uitgebreid hoe het eraan toe gaat op zijn kantoor. Ik mocht hem onderweg echt alles vragen wat ik maar wilde weten. Ik was blij verrast dat hij voorstelde opdrachten voor hem te gaan uitvoeren, zoals het uitwerken van juridische probleemstellingen.” – Felicia Roodbergen, bezoekster Bedrijven in Zicht

Voor herhaling vatbaar

Het Regionaal Werkcentrum wil zoveel mogelijk mensen duurzaam aan werk helpen. Bovenstaande voorbeelden tonen aan dat Bedrijven in Zicht een van de mogelijkheden is om hieraan bij te dragen. Van de personen die zijn aangenomen bij Lagardère Travel Retail hebben er twee een contract voor vier dagen per week en één voor drie dagen.

Peggy heeft eigenlijk geen verbeterpunten en vindt het een aantrekkelijk concept. Ze is erg te spreken over haar contact met Jurgen Doedel van het Werkgeversteam. “Ik kon hem altijd bellen. Als we er even niet uit kwamen, werd het meteen opgelost door hem. Als er weer een nieuwe editie komt van Bedrijven in Zicht doe ik graag weer mee.”

Ook Isaac van Raab van Canstein is zeer tevreden over de organisatie van Bedrijven in Zicht en wil een volgende keer zeker weer deelnemen. Felicia sluit zich hier volmondig bij aan: “Ik vind Bedrijven in Zicht echt een heel goed initiatief.”

Die volgende editie staat alweer in de steigers en zal plaatsvinden van 23 t/m 28 september 2024. Michelle van Elk, projectmanager van Regionaal Werkcentrum is er al volop mee bezig:

“Het hele concept is een succes gebleken. Verbeterpunten van de eerste editie nemen we mee voor de organisatie van de volgende Bedrijven in Zicht. Zo is dit keer ook de zaterdag open voor inschrijvingen. Veel bezoekers vroegen hiernaar.”

Bedrijven krijgen vanaf mei de kans om zich aan te melden. Voor meer informatie en aanmelden www.bedrijveninzicht.com. Bekijk hier het filmpje over Bedrijven in Zicht.

 

HR-scan voor bedrijven

Michelle van Elk, projectleider Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam
Michelle van Elk, projectleider Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam

Het werkgeversteam van Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam maakt gebruik van een handige vragenlijst om bedrijven nóg beter te kunnen adviseren: de HR-scan. Deze vragenlijst krijg je als werkgever toegestuurd als je ondersteuning wilt van een accountmanager van het Werkgeversteam. Vervolgens vul je de scan in op je computer. Het geeft meer inzicht in het HR-beleid van je onderneming en kan als hulpmiddel gebruikt worden bij een adviesgesprek. Michelle van Elk, projectmanager van het Werkgeversteam van Regionaal Werkcentrum:

“Ik vergelijk het weleens met een huisarts die kan vragen ‘hoe gaat het me je?’ en ‘waar heb je last van?’. Soms verwijst de huisarts je daarna door naar een specialist. Met de HR-scan kun je heel gericht aangeven met welke arbeidsmarkt- of HR-uitdagingen je als werkgever te maken hebt. Dat kan zijn op het gebied van verzuim, opleiden, binden en begeleiden of het onboardingsproces. Tijdens het adviesgesprek dat volgt, wordt de scan besproken en kijken we samen naar oplossingen. Óf onze adviseur verwijst eventueel door naar een specialist. Denk aan iemand met veel kennis van ziekteverzuim of inclusiviteit.”

De HR-scan is sinds de introductie in februari al door verschillende bedrijven ingevuld en succesvol gebruikt in adviesgesprekken.

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie, kijk op https://rwcgrootamsterdam.nl/werkgever en neem contact op met een van de werkgeversadviseurs.