NOW-Regeling is gestopt per 1 oktober

Gevolgen voor werkzoekenden

Per 1 oktober krijgen werkgevers geen coronasteun meer van de overheid. Met dat extra geld konden ondernemers het loon doorbetalen van hun medewerkers. Nu stopt dit dus. Dat kan betekenen dat er na 1 oktober mensen moeten worden ontslagen. Misschien moet jouw werkgever jou wel ontslaan. Dan wil je snel ander werk.

Aan de andere kant zijn er veel werkgevers die zitten te springen om personeel. Daar ligt ook voor jou een kans. Het Regionaal Werkcentrum (RWC) Groot-Amsterdam is er om je te helpen ander werk te vinden als je wordt ontslagen vanwege de coronacrisis.

Zoek je werk of denk je dat je (misschien) ontslagen wordt? Wij helpen je verder met advies en begeleiding. Hoe? Dat lees je hieronder.

Baan kwijt?

Heb je sinds het begin van de coronacrisis in maart 2020 geen werk meer, raak je je baan kwijt, of denk je dat je misschien je baan kwijtraakt als gevolg daarvan? Dan wil je op zoek naar ander werk. De medewerkers van RWC Groot-Amsterdam kunnen je hierbij helpen. Dat doen ze gratis.

Ben je zzp’er en zijn je opdrachten als gevolg van corona weggevallen? Misschien geeft een vaste baan je dan een duwtje in de goede richting. Ook jou kunnen we kosteloos helpen.

Wat kan RWC Groot-Amsterdam doen voor werkzoekenden?

Om jouw kans op een nieuwe baan te vergroten, gaan we eerst met je in gesprek. Hierbij luisteren we goed naar wat jij wilt én kunt. Wat jouw talenten zijn. We bieden je een loopbaancoach aan die samen met jou bekijkt waar kansen liggen voor je. Als daarvoor (bij)scholing nodig is, gaan we samen onderzoeken wat er mogelijk is. Het mbo in de regio biedt bijvoorbeeld verkorte, praktijkgerichte leertrajecten aan. De loopbaancoach kan je ook begeleiden in het maken van een cv, het volgen van een netwerktraining of een sollicitatietraining en kan jou een op maat gemaakt loopbaanadvies geven. Kortom, alles om jou te begeleiden naar een fijne, nieuwe werkplek.

DOEN

Meld je dus snel aan voor een adviesgesprek via www.grootamsterdamwerktdoor.nl/ik-zoek-werk. Wij nemen gegarandeerd binnen 48 uur contact met je op.