Zorg en Welzijn

Wat doen we

Ontdek jouw talent in Zorg en Welzijn!

In de Zorg en Welzijn zijn veel leuke banen, maar wat als je nog niet precies weet of het bij je past en wat precies bij je past? Ontdek wat Zorg en Welzijn precies te bieden heeft, wat je nodig hebt om in Zorg en Welzijn te werken en hoe we je daarbij kunnen helpen.

Tijdens een oriëntatiegesprek, een oriëntatieprogramma of een meet & greet met werkgevers ontdek je wat Zorg en Welzijn precies te bieden heeft, wat je nodig hebt om een functie uit te kunnen voeren en hoe je daarbij geholpen kunt worden. Vervolgens bieden we je een passend traject aan om in zorg en welzijn te gaan werken en gaan we op zoek naar een werkgever die het best bij je past.

Wij helpen je met:

Ontdek je kansen in de Zorg en Welzijn!

Geen ervaring = geen probleem

Download hier de flyer:

Neem contact op

E-mail Telefoon

Bel mij terug

Veelgevraagde functies in de zorg en welzijn

Voor iedere inwoner uit de regio Groot-Amsterdam (de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, De Ronde Venen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn).

Het oriëntatieprogramma bestaat uit twee blokken van 5 weken. Hierin ontwikkel je kennis van het werken in Zorg en Welzijn en ontdek je, met behulp van leer- en loopbaancoaching, hoe jouw eigen ontwikkelde skills ingezet kunnen worden in een nieuw beroep of functie. Daarnaast krijg je een beeld van de diverse mogelijkheden voor werken in Zorg en Welzijn door middel van gastcolleges en simulatieleren. Na dit programma ben je in staat om een goede keuzerichting te maken binnen Zorg en Welzijn en weet je wat er nog nodig is om tot die richting te komen.

Naar oriëntatieprogramma

Wil je aan de slag als pedagogisch medewerker of heb je interesse om een opleiding te volgen voor pedagogisch medewerker? Meld je dan vooral bij ons aan. Wij hebben contacten met zo’n 40 verschillende kinderopvangorganisaties, waarbij zowel plek is voor pedagogisch medewerkers met een afgeronde opleiding mbo-3 Pedagogisch medewerker als voor mensen die nog een BBL-traject hierin willen volgen. Tevens kunnen we samen kijken of er wellicht op basis van je vooropleiding of werkervaring een versnelde route mogelijk is.

Lees hier het verhaal van Marianna (60). Zij is in 2023 begonnen als groepshulp in de kinderopvang en volgt nu een BBL-opleiding* Pedagogisch Medewerker, waarbij ze één dag per week naar school gaat en drie dagen werkt bij een kinderdagverblijf.

Heb je interesse? Meer informatie lees je op de website over de campagne Kinderopvang. Aanmelden doe je door een mail te sturen aan kinderopvang@rwcgrootamsterdam.nl.

*BBL = beroepsbegeleidende leerweg, een combinatie van werken en leren

Werken in de Kinderopvang

Als hulp bij het huishouden ga je aan de slag bij zelfstandig thuiswonende mensen die niet (meer) helemaal zelf hun huishouden kunnen doen. Jouw dag draait dus vooral om het zelfstandig verrichten van huishoudelijke taken.

Maar werken in de thuiszorg betekent ook een luisterend oor kunnen bieden. Een kopje koffie met een praatje hoort daarbij. Zo kom je te weten hoe het echt met iemand gaat. Geen dag is hetzelfde: nieuwe mensen, nieuwe verhalen. Een geduldig karakter komt hierbij goed van pas.

Doordat jij deze Amsterdammers helpt, kunnen zij zelfstandig in hun eigen omgeving blijven wonen. En dat is voor hen onbetaalbaar. Zo doet jouw zorg leven!

Heb je interesse? Meld je aan via hulp@zorgvoor.amsterdam

Voor werkgevers

In de Zorg en Welzijn sector

Interesse en meer informatie

Neem dan contact op met Jessica Kok, coördinator loopbaanpad Zorg en Welzijn:

E-mail Telefoon

Samenwerkingspartners in de sector Zorg en Welzijn

Sigra zorg welzijn

Samenwerkingspartners / netwerkpartners

Ons team

 

De aanpakkers

Jessica Kok

Coördinator Zorg en Welzijn

“Samen met werkgevers en opleiders zoveel mogelijk kandidaten enthousiasmeren voor de zorg en welzijn. Dat is waar ik mij elke dag met veel energie voor inzet!”

Nafmy Budike

Loopbaanadviseur Zorg en Welzijn

"Als loopbaanadviseur in zorg en welzijn help ik jou de juiste weg te vinden naar een betekenisvolle carrière in de zorgsector. Samen bouwen we aan een toekomst waarin jij verschil kunt maken voor anderen."

Barbara van Os

Programmamanager Zorg en Welzijn

“Mijn uitdaging is om op alle niveaus kansen te creeren binnen zorg en Welzijn en zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om de overstap te maken.”

Praktijkverhalen

Zij gingen je voor.

(Om)scholing Bouw en Techniek Culturele en Creatieve sector IT Luchtvaart MBO Praktijkleren Netwerkpartners Nieuws Ongekend Talent Praktijkvoorbeeld Techniek en energietransitie Transport & Logistiek Uitgelicht Werkgever Werkzoekende Zorg en Welzijn

Kwartaalupdate 1: Inspirerende verhalen en betekenisvolle cijfers

In deze Kwartaalupdate delen we, naast de cijfers van het afgelopen...

Lees meer

Nieuws Praktijkvoorbeeld Werkzoekende Zorg en Welzijn

Wervelende campagne ‘Hulp bij het Huishouden’

“Ik ben niet alleen hun huis aan het schoonmaken, ik ben...

Lees meer

Niet gecategoriseerd Werkzoekende Zorg en Welzijn

Kom werken waar je hart ligt

Medio april was de kick-off van de campagne: "Kom werken waar...

Lees meer

Culturele en Creatieve sector Nieuws Zorg en Welzijn

Kunst en Zorg

Kunstenaars werken regelmatig samen kwetsbare groepen in de maatschappij, soms incidenteel,...

Lees meer

Nieuws Werkgever Werkzoekende Zorg en Welzijn

Campagne van start om huishoudelijke hulp te werven

Donderdag 29 februari start de gemeente samen met de aanbieders van...

Lees meer

(Om)scholing Bouw en Techniek Culturele en Creatieve sector IT Luchtvaart MBO Praktijkleren Netwerkpartners Nieuws Ongekend Talent Praktijkvoorbeeld Techniek en energietransitie Transport & Logistiek Uitgelicht Werkgever Werkzoekende Zorg en Welzijn

Jaaroverzicht 2023

“Met trots geven we met dit jaaroverzicht een blik op de...

Lees meer

Bouw en Techniek Culturele en Creatieve sector Luchtvaart MBO Praktijkleren Nieuws Ongekend Talent Transport & Logistiek Werkgever Werkzoekende Zorg en Welzijn

Welkom 2024!

Het team van Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam wenst iedereen een kansrijk en...

Lees meer

(Om)scholing Praktijkvoorbeeld Werkgever Werkzoekende Zorg en Welzijn

Hulp bij het huishouden: dankbaar werk

Werken als hulp bij het huishouden is dankbaar werk. Je helpt...

Lees meer

Heb je een vraag over Zorg en Welzijn?

We helpen je graag

Als je je naam en je telefoonnummer achterlaat bellen we je binnen twee werkdagen terug.

    Meer weten over de sector zorg en welzijn?

    We helpen je graag

    Laat je naam en je telefoonnummer achter en wij bellen je binnen één werkdag terug.

    Ook kun je naar de Veelgestelde vragen pagina voor vragen over werk en onze dienstverlening.